Meerwaarde voor u

explosieven opruimen
niet gesprongen explosieven

WAAROM: BODAC maakt werken in de bodem veiliger;

HOE: Met gepassioneerde vakkundige medewerkers en hoogwaardige equipment;

WAT: Historisch vooronderzoek, Archeologie, Projectgebonden Risicoanalyse (PRA), Advisering, Detecteren, Benaderen, Identificeren en Veiligstellen van explosieven en deze overdragen aan de Explosieven Opsporingsdienst Defensie (EOD), dagelijks met ruim 25 medewerkers;

Met jarenlange ervaring in explosieven opsporing is Bodac, onderdeel van de Den Ouden Groep en lid van de Vereniging voor Explosieven Opsporing (VEO), de juiste partner voor het uitvoeren van historisch onderzoek en het opsporen van conventionele explosieven (CE).

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse bodem nog een aanzienlijke hoeveelheid niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog herbergt, waarvan momenteel slechts 20% in beeld is en of geborgen. De aanwezigheid van dit achtergebleven oorlogstuig kan gevaar opleveren voor mens, dier en omgeving bij de ontwikkeling van bouwprojecten en infrastructurele werken. Daarom is Bodac samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) actief in het opsporen en opruimen van conventionele explosieven.

Klik op de afbeelding voor de animatie over de bombardementen tussen 1940 en 1944. (Bron: IWM map)

Bodac is specialist in het opsporen van conventionele explosieven en doet historisch onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van niet-gesprongen explosieven en vliegtuigwrakken op uw projectlocatie. Op grond van de uitkomsten adviseren wij u over al dan niet te nemen verantwoorde maatregelen en vervolgacties.

Ons advies vertalen we naar detectie- en benaderingswerkzaamheden om uw projectlocatie veilig en vrij van CE te maken. Dat doen wij volgens de wettelijke veiligheidsnormen, met specialistische knowhow, moderne apparatuur, zorgvuldige methodes en in goede samenwerking met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en opdrachtgever.

Wilt u meer informatie over de diensten van Bodac? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.