UXOcontrol en EORCA UK starten samenwerking in offshore UXO-neutralisatie

UXOcontrol and EORCA UK are teaming up in UXO neutralization Offshore

 

UXOcontrol en EORCA UK starten samenwerking in offshore UXO-neutralisatie

UXOcontrol is in 2016 ontstaan doordat de organisaties BODAC en N-Sea de handen ineen hebben geslagen. UXOcontrol is expert op het gebied van het identificeren en neutraliseren van niet-ontplofte explosieven. De organisatie maakt stappen en is nu een exclusieve samenwerking aangegaan met Explosive Ordnance Reconnaissance Clearance Action (EORCA) UK. EORCA is de grootste aanbieder van UXO- en explosieven vernietigingsdiensten. Door deze samenwerking kunnen EOD-diensten van hoge kwaliteit ten alle tijden worden geleverd. Ook zijn “quick response teams”, de benodigde vergunningen en alle tools beschikbaar waarmee klanten van UXOcontrol binnen 24 uur in heel Europa geholpen kunnen worden.

Door deze samenwerking breidt UXOcontrol zijn, al brede scala aan EOD-apparatuur, opgeleide technici en zijn bestaande portfolio, uit met het "Barracuda" -systeem voor bom- en mijnneutralisatie, ontworpen door EORCA. Dit is een modulaire zelfgevulde explosieve lading met een niet-elektrisch (NONEL) initialisatie systeem op afstand. Daarnaast maken andere EOD-spreads, waaronder twee Remote Ordnance Lifting Systems (ROLS) om munitie artikelen te verplaatsen van belangrijke objecten, EOD-ondersteuningsschepen en tijdelijke opslagfaciliteiten deel uit van het gezamenlijke en kwalitatief hoogstaande materieel. Daarnaast heeft UXOcontrol het exclusieve gebruik van het nieuwe “low order” HYDRA Hyper-Water Jet Disruptor-systeem van EORCA. Dit “low order”systeem is een doorbraak in de markt en zorgt voor een veiligere en duurzamere wereld.

EORCA's ervaren en gediplomeerde EOD Supervisors, EOD-technici en EOD Mine Clearance Divers zullen volledig geïntegreerd samenwerken met de EOD-specialisten, ROV-teams en survey personeel van UXOcontrol. Het business managementsysteem is vooruitstrevend: risicobeoordelingen, EOD-procedures, licenties en vergunningen zijn aanwezig om elke EOD-oplossing te kunnen leveren. Samen met de ervaring van meer dan 1000 succesvolle neutralisaties in de afgelopen 10 jaar zorgt dit ervoor dat we volledig in controle zijn en ten aller tijde kunnen leveren aan onze klanten.

Lt Cdr Adrian Dann, oprichter van EORCA: “Na meer dan 18 jaar actief te zijn geweest als EOD- en UXO-specialist in olie en gas, offshore renewables en Britse nucleaire industrieën, hebben we een langdurige relatie opgebouwd met partijen en onderhouden we deze met meer dan 30 voormalige leden van de Royal Navy Mine Clearance Diving, wiens professionaliteit en expertise helpen om uitstekende resultaten en uitzonderlijke klanttevredenheid te leveren. We zijn enthousiast over deze samenwerking met UXOcontrol”. Lt Cdr Dann heeft ruim 26 jaar actieve dienst bij de Royal Navy in Maritime Mine Warfare & Mine Clearance Diving, als EOD-specialist en wordt nu supervisor van de EOD-werkzaamheden van UXOcontrol.

Arno van Poppel, CEO van N-Sea: “Er is geen twijfel dat UXOcontrol succesvol is geweest en deze exclusieve overeenkomst met EORCA maakt dan ook deel uit van onze strategie om dé te benaderen partij voor UXO-neutralisatie uitdagingen te zijn.”

Jeroen den Ouden, CEO van Den Ouden Groep: “UXOcontrol heeft een onbetwiste staat van dienst opgebouwd op het gebied van onderzoek, identificatie en vernietiging van UXO’s, en biedt een unieke service aan de UXO-industrie. Onze samenwerking met het zeer ervaren EORCA-team zal onze groeistrategie versnellen. ”

UXOcontrol combineert de expertise en ervaring van zijn twee moederbedrijven. N-Sea, een toonaangevende aanbieder van IRS-diensten voor onderzeese oplossingen, levert effectieve en kostenefficiënte onderzeese ondersteuningsdiensten aan asset operators en tier one-aannemers binnen de energie-industrie, terwijl BODAC (onderdeel van de Den Ouden Groep), een toonaangevend explosieven opsporingsbedrijf is, gespecialiseerd in historisch onderzoek, archeologie, detectie, identificatie en neutralisatie van explosieven in land en water.