N-Sea en BODAC gaan samen explosieven onder water opruimen

Leverancier van onderwaterdiensten N-Sea en explosievenopruimingsbedrijf BODAC zullen samen optrekken in de opsporing, identificatie en verwijdering van niet-geëxplodeerde munitie (UXO) op zee.

Samen hebben ze de mogelijkheid om ontwikkelaars, aannemers en exploitanten van offshore windparken (in Nederland, België, Duitsland en Scandinavië) een geïntegreerde dienstverlening op het gebied van niet-geëxplodeerde munitie te bieden.

N-Sea heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van het opruimen van niet-geëxplodeerde munitie, met ervaring in het onderzoeken en uitpeilen van mogelijke doelen met de modernste surveymethoden, ROV's en duikers. Met een geschiedenis van 60 jaar in de onderwatersector is N-Sea bekend om zijn innovatieve werkzaamheden als onafhankelijk offshore subsea-aannemer. Het bedrijf specialiseert zich in diensten op het gebied van inspectie, onderhoud en reparatie voor klanten in de energiesector (olie en gas, duurzame energieopwekking) en nutsbedrijven naast de civiele waterbouwkundige industrie.

BODAC is expert op het gebied van risicobeperking van niet-geëxplodeerde munitie en brengt een jarenlange nationale en internationale ervaring in. Het bedrijf verzorgt UXO-vooronderzoeken, detectie, identificatie en opruiming van explosieven. Ook houdt BODAC zich bezig met het bergen van vliegtuigen en werk op archeologische vindplaatsen. BODAC integreert in haar dienstverlening kennis, uitvoering en certificering, waarbij de modernste apparatuur wordt ingezet.

CEO Gerard Keser van N-Sea is tevreden over het akkoord tussen beide bedrijven: "De samenwerking tussen N-Sea en BODAC maakt de interfaces tussen de verschillende dienstverleners en onze klanten een stuk korter. N-Sea en BODAC beschikken samen over de benodigde ervaring, de projectmanagementteams, de schepen, de onderzoeksapparatuur en uitstekende dataverwerkings- en rapportagecapaciteit. We beschikken bovendien over de vereiste certificeringen om de ontwikkelaars van offshore windparken en eigenaren van elektriciteitskabels een betrouwbare en kostenefficiënte oplossing te bieden voor het vrijmaken van hun corridors en installatieplots."

Jochem Langenhuijzen, CEO van de Den Ouden Group (waar BODAC onder valt), voegt hieraan toe: "De samenwerking met N-Sea betekent dat onze klanten kunnen profiteren van de jarenlange ervaring van BODAC bij het onderzoek naar, de gegevensverwerking, identificatie en opruiming van niet-geëxplodeerde munitie. BODAC is in het bezit van het Nederlandse Systeemcertificaat Opsporen Conventionele Explosieven en de Duitse paragraaf 7 en 20 certificering, en ik kijk uit naar het kunnen aanbieden van onze geïntegreerde diensten in samenwerking met N-Sea."