Internationale dag tegen landmijnen

dag tegen de landmijnen

Vanaf 2005 vragen de Verenigde naties op deze dag aandacht voor de ernstige gevolgen die landmijnen kunnen veroorzaken, natuurlijk staan wij hierbij stil. 

Sinds 1997 zijn er al meer dan 41 miljoen mijnen vernietigd, toch raken er jaarlijks nog duizenden mensen gewond door een landmijn. Bodac doet er alles aan om te voorkomen dat mensen gewond raken door de landmijnen op te sporen. Wanneer er ergens iets gebouwd gaat worden waar er nog niet eerder naar explosieven is gezocht kunnen bedrijven ons inschakelen. Bodac zal dan eerst een historisch vooronderzoek uitvoeren om te kijken of er op deze plek gevochten is en hoe groot de kans is dat er explosieven aanwezig zijn. Als deze kans aanwezig is voeren we ook een explosieven landbodemdetectie uit, op deze manier proberen we dus ook landmijnen te verwijderen voordat er iemand per ongeluk zich bezeert. 

Naast dit nieuwsbericht ziet u een foto van een project van ons in Cadzand uit 2010 waarbij er heel veel landmijnen zijn gevonden. We zijn er trots op en blij mee dat we deze hebben kunnen verwijderen voordat iemand gewond is geraakt!