Bodac BV in het nieuws

'Ligt de Meierijstad vol met explosieven?'

 

Vondst van niet gesprongen explosief

Dinsdagavond 17/09/2019 is er in Veghel een explosief gevonden en dit houdt veel mensen bezig. Onderzoek moet nog uitwijzen of de Meierijstad daadwerkelijk vol ligt met explosieven.

In het recent gepubliceerde krantenbericht van het Brabants Dagblad heeft Bodac BV een belangrijke rol. Er is namelijk op de avond van dinsdag 17 september een niet-gesprongen explosief gevonden. Door de vondst van dit explosief heeft het gemeentebestuur van de Meierijstad maatregelen genomen: er gaat onderzoek gedaan worden naar niet gesprongen explosieven in de omgeving.

Het college van B en W had al eerder deze week besloten dat er zo'n historisch vooronderzoek naar oorlogexplosieven moet komen. Het komt vaak voor dat deze onderzoeken de werkzaamheden vertragen. Daardoor is er nu ook besloten om de hele gemeente in kaart te brengen wat betreft het historisch onderzoek.

Zoektocht naar het juiste bedrijf

De Meierijstad hoeft niet ver te zoeken, want Bodac BV bevindt zich zelfs nog binnen de gemeentegrenzen! Bodac BV heeft al vaker een gemeentebreed onderzoek gedaan en de Meierijstad is niet de eerste gemeente die dit onderzoek heeft laten doen. Gemeenten als Amsterdam en Rotterdam gingen de Meierijstad al voor.

 

Bron: https://bit.ly/2mkM08Q