Explosieven Landbodemdetectie

Men is zich er meestal niet van bewust dat de Nederlandse bodem nog een grote hoeveelheid aan explosieven herbergt. Dit zijn veelal overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Een niet-gesprongen explosief in de grond kan een situatie veroorzaken die de nodige gevaren met zich meebrengt. Bij Bodac zijn wij dan ook gespecialiseerd in het opsporen en detecteren van explosieven.

Bij veel (land)bouwwerkzaamheden en bouwprojecten wordt nog regelmatig een explosief gevonden dat een gevaar kan vormen voor de omgeving. Het is dan ook van groot belang dat explosieven veilig en secuur wordt opgeruimd. Explosieven opsporing door middel van verschillende detectiemethoden moet de locatie van het explosief nauwkeurig kunnen bepalen. Bodac gebruikt modern detectiemateriaal voor de detectie van explosieven tijdens haar explosievenonderzoek. Hierbij kunnen verdachte objecten direct worden gelokaliseerd.

Explosievenopsporing

Bodac heeft jarenlange ervaring in explosievenonderzoek en is een betrouwbare partner als het gaat om explosievenopsporing en het veiligstellen hiervan. Voor het opsporen van explosieven bestaan drie detectiemethodes. Explosieven kunnen worden opgespoord door middel van handmatige- digitale- of dieptedetectie van explosieven. 

Contactpersoon: